Seychelles

Seychelles - Prezentare generala - Companii offshore

Seychelles este un grup de insule in Oceanul Indian, intre coasta Africii si cea a Indiei. Majoritea dintre dumneavoastra cunosc jurisdictia Seychelles datorita frumusetii ei naturale care o transforma intr-o destinatie fantastica pentru turisti. Arhipeleagul Seychelles este o Republica independenta si unul dintre cele mai progresive centre offshore din lume, bucurandu-se de o legislatie competitiva care usureaza procesul de infiintare al companiilor offshore, asigurand in acelasi timp confidentialitate si intimitate Investitorului.


Seychelles are tratate privind dubla impunere cu Indonezia, Barbados, China, Oman, Qatar, EAU, Vietnam, Africa de Sud, Zimbabwe, Malaezia, Botswana, Thailanda, Mauritius si Cipru, transformandu-le pe toate in optiuni de alegere pentru comercianti.
Legislatia care guverneaza infiintarea celui mai cautat si versatil tip de companie offshore este Legea Companiilor Internationale din Seychelles din 1994. Legislatia cea mai recenta acopera si licentierea pentru trusturi offshore, operatiuni bancare offshore, asigurari offshore, fonduri bazate pe actiuni, transport maritim international si inregistrare avioane. Politicile fiscale favorabile si legile zonei de comert libere sunt de asemenea in vigoare, incurajand investitiile interne.


Pentru jurisdictia Seychelles, aveti la alegere cateva tipuri de entitati ce pot fi incorporate: companii de afaceri internationale de tip IBC (International Business Company), companii cu licente speciale (CSL-uri) , trusturi sau societati de tip PCC (Offshore Protected Cell Company).
Noi va putem infiinta compania offshore in Seychelles (Seychelles International Business Company) in termen de 1-2 saptamani. Dumneavoastra trebuie sa alegeti o denumire pentru compania offshore, care poate fi in orice limba, insa este necesara o traducere oficiala in limba engleza sau franceza. In ceea ce priveste capitalizarea, actiunile, actionariatul si directorii, compania offshore din Seychelles are o structura foarte flexibila.


Principalele avantaje pe care le ofera infiintarea unei companii offshore in Seychelles sunt: scutirea de la plata tuturor taxelor locale si a taxei de timbru (companiile din Seychelles sunt scutite de toate impozitele pe venituri obtinute in afara jurisdictiei Seychelles); confidentialitate si anonimat maxim pentru activitatile afacerii dumneavoasta; usurinta de operare, intretinere si control a companiei offshore; permiterea de actiuni la purtator; este necesar minim un actionar; minim un director este necesar; este permis corporatiilor sa functioneze ca si directori sau actionari; securizarea ctivelor; nedivulgarea informatiilor privind compania offshore; cerinte minime de capital; servicii post-incorporare excelente si flexibile pentru compania offshore; nici o cerinta statutara de a organiza reuniuni generale anuale; comisioane si costuri extrem de competitive privind infiintarea unei companii offshore.

Seychelles

Informatii Generale

Tip de entitate

Societate de tip IBC

Legislatia aplicabila

Sistem legal mixt

Disponibilitate pentru firma fara activitate (shelf company)

Da

Timpul de inmatriculare

1 zi

Impozit corporativ

0

Acces la Tratate de evitare a dublei impuneri

Nu

Cerinte privind capitalul social sau echivalent

Moneda standard

USD

Monede permise

Toate

Capital social varsat minim

1 USD

Capital social curent autorizat

100.000 USD

Directori

Numar minim

1

Director inregistrat local

Nu

Documente oficiale accesibile public

Nu

Locații pentru întâlniri

Oriunde

Acționari

Număr minim

1

Documente oficiale accesibile public

Nu

Locatii pentru intalniri

Oriunde

Secretarul societatii

Inregistrat

Nu

Local sau calificat

Nu

Contabilitate

Solicitare deschidere

Da

Obligatia de a intocmi documentatia

Nu

Cerinte de audit

Nu

Obligatia de a depune conturile

Nu

Conturi accesibile public

Taxe impozit/licenta minime anuale

100 USD

Altele

Obligatie de depunere a declaratiei de venit anuala

Nu

Schimbarea domiciliului permisa

Da

Costuri de infiintare societati in Seychelles

Taxa de constituire

790 Euro

Deschidere cont bancar

490 Euro

Taxa anuala ( incepand cu al 2-lea an)

690 Euro

Costuri optionale / aditionale

Director nominal/an

290 Euro

Actionar nominal/an

290 Euro

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

150 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

150 Euro

Apostila/document

150 Euro

Stampila societatii

50 Euro

Taxe curier

80 Euro