RAS AL KHAIMAH / RAK

RAS AL KHAIMAH/RAK - Prezentare generala - Companii offshore

Emiratele Ras Al Khaimah (RAK) este unul dintre cele sapte emirate care formeaza federatia Emiratelor Arabe Unite. Ras Al Khaimah, localizat la 85 km distanta de Dubai si la 45 km de Sharjah, se transforma rapid in destinatia de investitii aleasa de investitorii din intreaga lume. S-a dezvoltat deja intr-un centru de afaceri de clasa mondiala, cu o infrastructura de ultima generatie si facilitati high-tech pentru dezvoltarea industriala, in mai putin de zece ani de la inceputul sau, fiind capabila sa ofere servicii de asistenta personalizate investitorilor sai. Ras Al Khaimah este cea mai eficienta zona libera din punct de vedere al costurilor din regiunea EAU si cel mai important, ofera un mediu absolut lipsit de probleme si prietenos, un aspect foarte important pentru succesul oricarei companii. Exista peste 4.500 de societati inregistrate care provin din 106 tari din intreaga lume: Orientul Mijlociu, Europa sau America de Nord si Asia.

Conceptul de Companie de Afaceri Internationale a fost lansat in ianuarie 2007 de catre Autoritatea de Investitii RAK (AIRAK). In conformitate cu legile, toate companiile offshore cu sediu in Emiratele Arabe Unite sunt obligate sa aiba un agent registrat si un sediu social.

Cele mai importante beneficii pe care o companie offshore infiintata in RAK le ofera sunt: firma ofshore este scutita de toate impozitele corporative cat si pe venituri; nu exista restrictii valutare; repatrierea completa a profiturilor companiilor offshore cat si a capitalurilor este permisa; costurile de infiintare a unei companii offshore sunt mai mici decat a unei companii rezidente; se cere capitalul minim pentru infiintarea unei companii offshore; o companie offshore poate primi dobanzi din domeniu imobiliar in EAU si poate actiona ca si un holding; niciun control strain asupra schimbului de informatii; moneda puternica apreciata si complet convertibila, inflatie scazuta si finantare usoara de la Bancile Internatioanale. Cu privire la beneficii, amintim: proprietate 100% in zonele libere, nicio bariera sau cote comerciale, proceduri simple de licentiere, politici simple privind importul si exportul, legi liberale privind munca si nicio restrictie cu privire la angajarea expatriatilor.

Exista de asemenea si alte jurisdictii in EAU: Autoritatea Zonei Libere de pe Aeroportul Dubai (DAFZA), Autoritatea Zonei Libere din portul Jebel Ali (JAFZA- Dubai, RAK FTZ Centrul de Inovatie si Promovare din Mall-ul Abu Dhabi (Abu Dhabi), Zona Libera de pe Aeroportul Sharjah (SAIF), Hamriyan, Zona Libera Ajman, Zona Libera Fujairah. In prezent EAU are semnate acorduri privind evitarea dublei impuneri (DTTA) cu peste 40 de tari.

RAS AL KHAIMAH / RAK

Informatii Generale

Descrierea statutara a societatii cu raspundere limitata

Societate de tip IBC

Stabilitate politica

Excelenta

Divulgarea Proprietarului beneficiar

Nu

Schimbarea domiciliului permisa

No

Impozit corporativ

0

Limbajul denumirilor

Engleza sau Araba

Timpul pentru incorporare

1-2 saptamani

Cerinte legate de societate

Numar minim de actionari / membri

1

Numar minim de directori / manageri

1

Directori / manageri ai societatii sunt permisi

Da

Capital social curent autorizat

1.000 dhs (minim)

Capital varsat minim

Complet varsat

Cerinte locale

Sediu / agent inregistrat

Da

Partener local

(societate nationala din EAU sau societate detinuta de o societate nationala din EAU) Nu

Directori locali

Nu

Intalniri locale

Nu

Registrul de stat al Directorilor / Managerilor

Da

Registrul de stat al Actionarilor / Membrilor

Da

Cerinte anuale

Declaratie de venit anuala

Da

Depunere conturi

Da

Costuri de stat recurente

Taxe impozit / licenta minime anuale

 2.000 dirhami EAU

Taxa de depunere declaratie de venit anuala

 1.500 dirhami EAU

Costuri de infiintare a unei companii in Ras Al Khaimah (RAK)

Taxa de constituire ( inclusiv taxa de licentiere)

5.000 Euro

Deschidere cont bancar

390 Euro

Impozit anual (incepand cu al 2-lea an)

1.500 Euro

Costuri optionale / suplimentare

*Director si actionar nominal in Seychelles / an

1.200 Euro

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

300 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

150 Euro

Apostila/document

300 Euro

Sigiliul societatii

50 euro

Taxe curier

80 Euro