Panama

Panama - Prezentare generala - Companii offshore

Panama ocupa o zona care leaga America de Nord cu America de Sud, fiind marginita in toate cele patru laturi de Costa Rica, Columbia, Marea Caraibelor si Oceanul Pacific. Panama a devenit unul dintre cele mai importante paradisuri fiscale din Emisfera Vestica, datorita structurii sale, pozitiei geografice, stabilitatii politice si caracteristicilor economice. Aceasta tara a facut pasi foarte importanti inspre modernizarea economiei si promovarea investitiilor straine, devenind in mod egal cunoscuta international ca centru financiar offshore favorabil cat si stabil, cu sute de banci offshore si prosperand afaceri de infiintari companii offshore.


Majoritatea investitorilor din Panama si straini aleg sa infiinteze Corporatii. Panama nu impune nicio restrictie asupra transferurilor monetare de intrare si de iesire, nu exista control fata de schimbul valutar, limitari privind valuta sau cerinte de raportare.


Jurisdictia Panama este un stat complet suveran fata de alte tari din lume. Nu exista niciun Tratat de asistenta legala reciproca intre Panama si orice alta tara. Panama este un veritabil centru comercial si bancar, bine cunoscut si respectat in intreaga lume.
Legea initiala care a stat la baza infiintarii de companii in Panama este Legea corporatiilor din 1927 din Republica Panama.
Panama este clasificata ca fiind un paradis fiscal oferind oportunitati taxe reduse pentru investitori nerezidenti si pentru o gama vasta de entitati offshore precum corporatiile offshore (nerezidente) si Fundatiile de interes privat (unul dintre cele mai eficiente mecanisme de protectie a activelor si planificare imobiliara disponibile in ziua de azi).


Companiile offshore si corporatiile din Panama sunt folosite in toata lumea si bine acceptate de catre banci, investitori si guverne. Principalele avantaje pe care infiinatrea unei companii offshore in Panama le ofera sunt: procesul de infiintare a unei companii offshore este accesibil si prompt; scutirea de la plata taxelor pentru veniturile incasate din activitati in afara jurisdictiei Panama; activitatile companiei offshore din Panama nu sunt controlate de catre guvern; nivel ridicat de protectie si confidentialitate; o companie offshore infiintata in Panama poate fi gestionata din orice loc din lume; industria serviciilor financiare este bine dezvoltata; ofera cea mai buna protectie privind secretul bancar si secretizare evidentelor contabile ale companiei sustinute de o legislatie corespunzatoare; nu exista restrictii de schimb valutar; existenta actiunilor la purtator; nu exista limitari privind capitalul de infiintare a unei companii offshore in Panama si nici limitari privind activitatile companiei.

                                       Panama

Informatii Generale

Tip de entitate

Fundatie

Legislatia aplicabila

Drept civil

Responsabilitate limitata

Da

Timpul de inmatriculare

2 saptamani

Capital minim al fundatiei

10.000 USD

Moneda capitalului fundatiei

Oricare

Documente oficiale accesibile public

Actul constitutiv al fundatiei

Da

Regulamentele fundatiei

Nu

Beneficiariii

Nu

Numele fondatorului

Da

Functionarii fundatiei

Protector cerut prin lege

Optional

Protector al societatii permis

Da

Numarul minim de Membri al Consiliului

Trei

Membri ai consiliului societatii sunt acceptati

Da

Locatie de intalnire

Oriunde

Cerinte locale privind Fundatia

Agent inregistrat

Da

Limba Actului Constitutiv

Oricare, dar este necesara traducerea

Limba Regulamentelor

Oricare, dar este necesara traducerea

Contabilitate

Obligatia de a intocmi documentatia

Da

Cerinte de audit

Optional

Altele

Impozit de stat anual

300 USD

Schimbarea domiciliului permisa

Da

Costuri de infiintare societati in Panama

Taxa de constituire

890 Euro

Deschidere cont bancar

490 Euro

Impozit anual ( incepand cu al 2-lea an)

690 Euro

Costuri optionale / suplimentare

Director nominal/an

290Euro

Actionar nominal/an

290 Euro

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

150 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

150 Euro

Apostila/document

150 Euro

Taxe curier

80 Euro