Malta

Malta - Prezentare generala - Companii offshore

Republica Malta este un arhipeleag format din sapte insule, membru al UE. Este situat in Marea Mediteraneana Centrala, aproape de Italia, Libia si Tunisia. Apropierea Maltei de diferite piete si accesul usor transforma Malta intr-o atractie pentru oportunitatile de afaceri internationale.
Malta este un stat suveran independent, care se bucura de o stabilitate politica, economica si sociala traditionala. Malta este membru al Natiunilor Unite, al Consiliului European si Commonwealth-ului. Prin politica sa de neutralitate si ne-aderare, Malta mentine relatii prietenoase cu toate tarile.

Desi Malta este o jurisdictie de Drept Civil, toate legislatiile moderne, inclusiv legea privind societatile, impozitul si legea maritima sunt modelate dupa omologii lor din Regatul Unit. Malta a adoptat un cadru fiscal si legislativ cu accent specific pe sectoare precum e-commerce, e-gaming si operatiuni bancare.
Aveti la dispozitie cateva tipuri de societati pe care le puteti incorpora in Malta: societati private cu raspundere limitata, societati comerciale internationale, societati internationale de tip holding, companii offshore, parteneriate generale, sucursale ale societatilor sau trusturilor din strainatate.
Jurisdictia Malta a semnat tratate de evitare a dublei impuneri cu peste 60 de tari, incluzand aproape toate tarile principale din OCDE, precum si cele mai multe dintre tratate permit compensatiile impotriva taxelor locale. Ceea ce transforma jurisdictia Malta intr-o locatie eficienta din punct de vedere fiscal pntru actionarii nerezidenti este sistemul de deducere inegrala a impozitarii si dispozitiilor de restituire a impozitului.

Compania offshore infiintata in Malta a fost progresiv preluata de prezenta companiilor de comert international si holdinguri. Malta are diferite forme de entitati offshore care sunt limitate, din ceea ce priveste comertul pe care il pot desfasura in jurisdictie, dar nu si din ceea ce priveste desfasurarea activitatilor de afaceri din Malta.

Cateva din caracteristicile unei companii offshore din Malta sunt: se pot inregistra cu numar de TVA pentru comertul pentru UE, daca este necesar; numarul minim obligatoriu de directori este unul, care poate fi atat persoana fizica cat si corporatie; compania offshore trebuie sa aiba un secretar rezident; este necesar ca compania offshore sa depuna declaratiile anuale; informatiile despre actionari si directori sun publice; auditul este obligatoriu; tara este membra cu drpturi depline UE; nu exista reglemantari privind controlul schimbului valutar; companiile offshore platesc un impozit fix de 5% pe venit la nivel mondial; exista legi privind secretul profesional si confidentialitatea; de asemenea tara se bucura de excelente facilitati de comunicare la nivel mondial ceea ce este foarte important pentru functionarea unei companii offshore.

Malta

Informatii Generale

Tipul societatii

Societate privata cu raspundere limitata

Stabilitate politica

Buna

Drept civil sau comun

Civil (influenta puternica a dreptului comun)

Divulgarea Proprietarului beneficiar

Nu (optional)

Schimbarea domiciliului permisa

Da

Impozit corporativ

Da, dar creditele / rambursarile ar trebui sa se aplice actionarului (ilor)

Limbajul denumirilor

Alfabetul latin

Cerinte privind societatile

Numar minim de actionari / membri

2 / 1

Numar minim de directori / manageri

1

Directori / manageri ai societatii

Da

Secretarul societatii solicitat

Da

Capital social curent autorizat

1.165 €

Cerinte locale

Sediu / agent inregistrat

Da

Secretarul societatii

Nu

Directori locali

Nu

Intalniri locale

Nu

Registrul de stat al Directorilor / Managerilor

Da

Registrul de stat al Actionarilor / Membrilor

Da

Cerinte anuale

Declaratie de venit

Da

Depunere conturi

Da (Auditat)

Costuri de stat recurente

Taxe impozit / licenta minime anuale

Nu se aplica

Taxa de depunere a declaratiei de venit anuala

100 €  (min)

Costuri de infiintare societati in Malta

Taxa de constituire

3.900  Euro

Deschidere cont bancar

390  Euro

Impozit anual (incepand cu al 2-lea an)

2.500  Euro

Costuri optionale / suplimentare

*Director si actionar nominal in Seychelles

1.200 Euro

Director nominal local / an

1.500 Euro

Actionar nominal local / an

2.500 Euro

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

300 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

200 Euro

Apostila/document

300 Euro

Sigiliul / Stampila societatii

50 Euro

Taxe curier

80 Euro