Isle of Man

Isle of Man - Prezentare generala - Companii offshore

Isle of Man este situata in apele Marii Irlandeze; pozitionata in centrul geografic al Insulelor Britanice , este usor accesibila, fiind la o distanta de 1 ora cu avionul din toate centrele principale din Regatul Unit al Marii Britanii, transformand-o intr-o jurisdictie offshore convenabila.
Jurisdictia Isle of Man este un teritoriu apartinand coroanei britanice, cu un nivel ridicat de autonomie, nefacand niciodata parte din Regatul Unit. Acesta din urma este responsabil numai cu relatiile externe, de aparare si buna-guvernare ale Insulei.


Insula Man nu este membra UE, dar are un statut special in ceea ce priveste libera circulatie a bunurilor si serviciilor (membru asociat). Fiind stabila din punct de vedere economic si politic, reprezinta un mediu fiscal favorabil, iar economia sa se bazeaza pe servicii foarte dezvoltate in industria financiara (operatiuni bancare, asigurari, trusturi si administrare fonduri de investitii). Conform listarilor de pe Piata Investitiilor Alternative din Londra, societatile nerezidente in Regatul Unit care doresc sa incorporeze, considera Insula Man ca fiind cea mai preferata jurisdictie.


Din 1865, jurisdictia offshore Isle of Man are Registru Comertului, care necesita examinarea si stocarea informatiilor furnizate in temeiul actelor, pentru a face aceasta informatie accesibila publicului, sa se asigure ca cerintele de depunere situatii sunt indeplinite si sa ia masuri de remediere acolo unde este necesar cat si sa radieze intreprinderele defuncte.
Insula Man este un centru financiar international bine-stabilit. Calitatea reputatiei sale a fost stabilita in siguranta, pe fundalul stabilitatii politice, impozitarii scazute si puterii controlului sau fiscal, legislativ si de reglementare.


Puteti alege dintr-o serie de tipuri de entitati pe care le puteti incorpora in Insula Man: societati de tip NMV (New Manx Vehicle), hibrid (societati private cu raspundere limitata de garantii si avand capital social), societati rezidente cu raspundere limitata, societati private cu raspundere limitata si societati in comandita cu raspundere limitata, trusturi sau fundatii.
Unele dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera infiintarea unei companii offshore in Isle of Man sunt: este o jurisdictie foarte apreciata datorita legilor stricte de conformare; jurisdictie offshore de prestigiu pentru cei care necesita inregistrare in scopuri TVA pentru comertul cu UE; cota de impozitare a profitului este zero; nu exista impozitare a castigului de capital sau impozit retinut la sursapentru dividende; nu exista controale de chimb valutar; nu exista cerinte pentru capitalul de autorizare si emiterea de actiuni pentru o companie offshore.

Insula Man

Informatii Generale

Tipul societatii

Trust

Legislatia aplicabila

Drept comun

Timpul de inmatriculare

1-5 zile

Activele trustului

Moneda standard

GBP

Monede permise

Oricare

Capital minim

10 £

Curatori

Numar minim

2

Curatori locali solicitati

Da

Numar minim in cazul persoanelor juridice

1

Persoana juridica solicitata

Da

Documente oficiale accesibile public

Da

Locatii pentru intalniri

Oriunde

Protector

Solicitat

Optional

Calificari profesionale detinute

Optional

Actul constitutiv al trustului

Accesibil public

Nu

Contabilitate

Obligatia de a intocmi documentatia

Da

Cerinte de audit

Optional

Conturi accesibile public

Nu

Altele

Solicitari de depunere a declaratiei de venit anuala

Nu

Reguli privind Mostenirea fortata

Nu este aplicabil

Costuri de infiintare societati in Insula Man

Taxa de constituire

1.900  Euro

Deschidere cont bancar

390  Euro

  Contabilitate 2,500 Euro  

Impozit anual (incepand cu al 2-lea an)

1.900  Euro

Costuri optionale / suplimentare

*Director si actionar nominal in Seychelles

1.200 Euro

Director nominal local / an

Solicitati oferta

Actionar nominal local / an

Solicitati oferta

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

300 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

200 Euro

Apostila/document

300 Euro

  Contabilitate 2.500 Euro  

Sigiliul / Stampila societatii

50 Euro

Taxe curier

80 Euro