Irlanda

Irlanda - Prezentare generala - Companii offshore

Irlanda este membra a Uniunii Europene (UE) si membra a Zonei Euro, oferind un acces excelent la pietele UE si globale. Irlanda a fost pozitionata de Clasamentul Mediului de Afaceri al Unitatii de Informatii Economice pe locul 11 la nivel mondial, din 82 de tari, numind-o una dintre cele mai atractive locatii de afaceri din lume. In ultimul timp Irlanda a devenit o locatie foarte buna pentru investitorii straini, datorita ratelor de impozitare ale legii corporatiste irlandeze, abordarii liberale fata de comert, si unei perioade de 3 ani de scutire de la plata impozitelor pentru noile companii irlandeze. Utilizarea unei astfel de locatii pentru Infiintarea unei companii permite antreprenorului comercializarea facila a serviciilor si produselor pe teritoriul UE si Ii aduce beneficii din impozite la sursa reduse. Exista peste 60 de Acorduri privind evitarea dublei impuneri semnate de Irlanda, cu privire la impozitul corporatist, impozitul pe castigurile de capital si impozitul pe profit.
O companie irlandeza este o companie fara limitari in ceea ce priveste activitatile, si care se afla sub incidenta legii impozitului general si care poate beneficia de tratate privind evitarea dublei impozitari incheiate de Irlanda si directivele fiscale europene. Irlanda se bucura de unul dintre cele mai bune.
Companiile rezidente sunt supuse impozitarii irlandeze pe profiturile obtinute la nivel mondial, iar pentru dividende exista impozitare la sursa, cu exceptia cazului cand acestea sunt concepute pentru a se califica persoanelor non-rezidente sau persoanelor excluse. Trebuie mentionat faptul ca dividendele platite de companiile irlandeze rezidente catre alte companii irlandeze rezidente nu sunt supuse Impozitului corporatist.
O companie irlandeza este considerata rezidenta daca managementul si controlul acesteia este exercitat de pe teritoriul Irlandei, sau daca este incorporata in Irlanda. In cazul in care o companie non-rezidenta desfasoara activitati de comert in Irlanda prin intermediul unei sucursale sau a unei agentii, atunci aceasta este de asemenea supusa impozitarii la sursa.
In prezent, bancile irlandeze sunt complet capitalizate, transformand Irlanda intr-una din tarile in care este foarte usoara deschiderea si operarea unui cont bancar de afaceri, cu banking online ca standard si conturi comerciale disponibile.
Pentru a  infiinta o companie irlandeza, exista cateva cerinte: stabilirea unui nume al companiei (puteti de asemenea sa inregistrati o marca comerciala), trebuie sa existe minimum doi directori (cel putin unul dintre ei trebuie sa fie rezident in zona economica europeana - pentru alternative, va rugam sa ne contactati), este necesar un secretar al companiei, departament de contabilitate, un sediu social pe teritoriul Irlandei si mentinerea unor registre ale companiei la adresa sediului social.
Cel mai comun tip de companie  infiintatat in Republica Irlanda este o companie privata cu raspundere limitata (Ltd.), care este o companie in care raspunderea actionarilor sai este limitata la numarul de actiuni pe care acestia le detin, iar actionarii acesteia sunt limitati fata de Creditori la numarul de actiuni pe care le detin in cadrul companiei. Un astfel de tip de companie nu poate efectua tranzactii de comert in cadrul bursei, dar trebuie totusi sa inregistreze rentabilitatea anuala la oficiul Registrului Comertului, indiferent daca a tranzactionat sau nu.
Compania privata cu raspundere limitata din Irlanda prezinta urmatoarele avantaje: tranzactionare facila a serviciilor / produselor pe teritoriul Europei; beneficiaza de rata scazuta a impozitului corporatist, retea de tratate privind evitarea dublei impozitari sau alte facilitati fiscale; beneficiaza de initiative pro-afaceri din partea statutului si de initiative sponsorizate de stat, pentru sustinerea companiilor nou infiintate in Irlanda cu asistenta practica si financiara; a fi parte dintr-o comunitate antreprenoriala infloritoare, si beneficierea de forta de munca mobila, educata, vorbitoare de limba engleza.

Irlanda

Informatii generale

Tipul entitatii

Societate privata cu raspundere limitata (Ltd)

Societate publica cu raspundere limitata (Plc)

Capital subscris minim

€38,100 (Plc)

€1 (Ltd)

Capital varsat minim

€9,525 (Plc)

€1 (Ltd)

Timpul de inmatriculare

2-3 saptamani

Numarul de actionari

1 (Plc)

1 (Ltd)

Tipul de actiuni

Actiuni inregistrate sau preferentiale (Plc)

Inregistrate (Ltd)

Impozitare

Impozit capital

0.5%

Impozit capital propriu

0%

Impozit pe venit corporatist

12,5%;
25% veniturile pasive

Tratate privind evitarea dublei impuneri

48

Scutire impozit dividende

0%

Scutire impozit castigurile de capital

Yes

Cerinte privind holding-ul

5% cu valoare de 50 milioane €  sau 10% cu valoare 15 milioane €;
companie comerciala sau grup

Impozite la sursa

Dividende

Compania mama UE 0%
Tari semnatare ale tratatelor - 0%=10%
Altele - 25%

Dobanzi

Compania mama UE - 0%

Tari semnatare ale tratatelor - 0%-22%

Altele - 20%

Redevente

Compania mama UE - 0%
Tari semnatare ale tratatelor - 0%-22%
Altele - 15%

Lichidare

0%

Costuri de incorporare societati In Irlanda

Taxa de constituire

1.500  Euro

Deschidere cont bancar

490  Euro

Impozit anual (Incepand cu al doilea an)

990  Euro

Costuri optionale / aditionale

Contabilitate

2.500 Euro

2 directori nominalizati / an

1200 Euro

Actionar nominalizat / an

 400 Euro

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

 200 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

 150 Euro

Apostila/document

 200 Euro

Taxe curier

 80 Euro