Gibraltar

Gibraltar - Prezentare generala  - Companii offshore

Jurisdictia Gibraltar este singurul centru financiar offshore Britanic care este si parte a Uniunii Europene si care poate si va fi din ce in ce mai pregatit sa ofere institutiilor financiare drepturi de pasaport si acces la piata unica europeana a serviciilor financiare.
Gibraltarul este localizat strategic la intrarea Marii Mediteraneene, la capatul sudic al Peninsulei Iberice si la extremitatea sudica a Spaniei, chiar vizavi de coasta nordica a Africii, fiind un oras si port pe Stanca Gibraltarului.

Gibraltar este unul dintre cele mai vechi centre offshore din Europa, cu cea mai completa selectie de produse si servicii offshore. Legislatia privind societatile este in general bazata pe Legea privind societatile comerciale din 1929 si pe Legea ordonantelor privind societatile din 1984 din Regatul Unit.Gibraltarul este o tara stabila politic, cu o infrastructura comerciala si profesionala superba. Desi are propriul guvern, ramane un teritoriu dependent de Regatul Unit, dar este un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Nu participa la politica comuna privind tarifarea si agricultura si nu percepe TVA. Gibraltarul este o locatie offshore atractiva pentru administrarea fondurilor de investitii, administrarea trusturilor, societatile de transport maritim si a holdingurilor, datorita bazei sale eficiente din punct de vedere fiscal si costurilor fixe. Mai important, nu exista impozite pe venit sau castiguri sociale si nici controale ale schimbului de informatii cu alta tari. Din 2011, nu exista nici o distinctie intre societatile onshore si offshore, astfel toate societatile din Gibraltar platesc un impozit forfetar redus de doar 10%. In toate scopurile practice, moneda dominanta este Lira sterlina britanica. Exista doua limbi oficiale - engleza si spaniola.

Exista diferite tipuri de companii permise in conformitate cu Legea din Gibraltar, inclusiv companiile gibraltare scutite de impozit, societati non-rezidente incorporate in Gibraltar, societati tip hibrid inregistrate in Gibraltar si societati cu raspundere limitata inregistrate in Gibraltar.
Factorii cei mai relevanti care confera atractivitate jurisdictiei Gibraltar pentru infiintarea de companii offshore pentru desfasurarea de afaceri offshore sunt: eficienta costurilor si regimul fiscal atractiv pentru investitorii offshore; reputatia excelenta, guvernul stabil si statut special in cadrul UE; statutul fiscal favorabil pentru banci offshore; singura jurisdictie care ofera un regim de impozitare flexibil; nu exista taxe pe castigul de capital, taxe de avare sau cadouri; un numar mare de varinate de regimuri offshore in scopul de a reduce fiscalitatea pentru o companie offshore; companiile offshore nu au nevoie de mai mult de un director; existenta serviciilor nominale; secretul este garantat prin lege.

Gibraltar

Informatii Generale

Tipul societatii

Societate ne-rezidenta

Legislatia aplicabila

Drept comun

Timpul in care infiintam o societate

5-8 zile

Tratat de evitare a dublei impuneri

Nu

Impozit corporativ

0

Capital social sau echivalent

Moneda standard

GBP

Monede permise

Oricare

Capital varsat minim

1 £

Capital social curent autorizat

2.000 £

Directori

Numar minim

1

Director local solicitat

Nu

Directori ai societatii sunt permisi

Da

Registre accesibile public

Da

Locatii pentru intalniri

Oriunde, in afara de Gibraltar

Actionari

Numar minim

1

Documente oficiale accesibile public

Da

Locatii pentru intalniri

Oriunde, in afara de Gibraltar

Secretarul societatii

Solicitat

Da

Local sau calificat

Da

Contabilitate

Obligatia de a intocmi documentatia

Da

Cerinte de audit

Da, cu exceptia societatilor mici

Obligatie de inregistrare contabilitate

Da

Conturi accesibile public

Nu

Costuri de stat recurente

Taxe impozit / licenta minime anuale

45 GBP£

Altele

Solicitare de depunere a declaratiei de venit anuala

Da

Schimbarea domiciliului permisa

Da

Costuri de infiintare societati in Gibraltar

Taxa de constituire

2.000 Euro

Deschidere cont bancar

390 Euro

Impozit anual (incepand cu al 2-lea an)

890 Euro

Costuri optionale / suplimentare

Director si actionar nominal in Seychelles

1.200 Euro

Director nominal local

Solicita oferta

Actionar nominal local

Solicita oferta

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

150 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

150 Euro

Apostila/document

150 Euro

Sigiliul societatii

50 Euro

Taxe curier

80 Euro