Dubai

Companiile infiintate in Dubai - Companie offshore - Prezentare generala

Dubai nu este considerat un paradis fiscal oficial; prin urmare, aceasta jurisdictie nu este trecuta pe lista destinatiilor de pe lista neagra. De asemenea, nu exista tratate cu privire la schimbul de informatii, fiind o locatie complet confidentiala.
Dubai Jafza, situata la intersectia Estului cu Vestul, este un nod ideal de antrepozitare, distributie si industrial, oferind acces catre o piata cu peste 2 miliarde de consumatori pretentiosi si bogati. Situata in apropierea celui mai mare port din lume, locatia ofera de asemenea si numeroase antrepozite pentru depozitare, distributie si productie, sau terenuri disponibile in scopul construirii de facilitati de depozitare.
Locatia noului aeroport international din Jebel Ali, Aeroportul International din Dubai si terminalul pentru transport aerian de marfa sunt alte beneficii pe care jurisdictia le pune la dispozitia oamenilor sai de afaceri care sunt obisnuiti cu anumite niveluri de calitate si eficienta.
Dubai se bucura de o reputatie foarte buna la nivel mondial, iar compania offshore din Dubai reprezinta o imagine buna in fata clientilor si distribuitorilor dvs. si chiar a potentialilor investitori de capital de risc.
Companiile din sectorul Zona libera Jebel Ali (Fafza), Dubai, EAU pot fi formate in cadrul Dubai Jafza sub forma urmatoarelor tipuri de companii:
- Societati sub forma ‚Free Zone Establishment' (FZE) si Societati construite in zona libera (FZCO) - solicitantii acestui tip de companie pot beneficia de oferta unica a Jafza de a forma o companie ca o entitate juridica separata. In acest caz, compania FZE poate fi formata cu un singur actionar cu un capital minim de 1 milion de dirhami EAU. Pentru formarea unei companii de tip FZCO, pot exista intre 2 si pana la 5 actionari, cu un capital minim de 500.000 dirhami EAU.
- Companii offshore nerezidente cu statut special - in conformitate cu Ordonanta din 2003 privind companiile offshore infiintate in Zona Libera Comerciala Jebel Ali, companiile offshore pot fi incorporate de persoane fizice sau juridice in calitate de companii nerezidente, avand personalitate juridica corporativa. Tipurile comune de structuri offshore pentru companiile offshore din Dubai sunt: societati de investitii sau societati de investitii comune, companii care se ocupa cu comertul general, companii holding, companii maritime sau companii de management a traficului maritim, companii detinatoare de proprietati si companii offshore cu scopul de a achizitiona sau primi dreptul de a folosi drept de autor sau brevet.
- Companie cu sucursala reprezentanta - aceste tipuri de companii sunt inregistrate si au licenta valida in afara teritoriului Jafza, si pot aplica pentru formarea unei companii cu sucursala reprezentanta in Jafza.

Unele dintre cele mai importante avantaje oferite de formarea unei companii offshore in Dubai sunt: drept de proprietate 100% strain al companiei offshore, nu este necesara prezenta unui cetatean EAU in calitate de actionar sau sponsor, nu exista registru public al functionarilor companiei, conturi bancare multivalutare, nu exista cerinte privind pastrarea de inregistrari contabile / registre contabile, nu exista restrictii valutare; repatrierea completa a profiturilor companiilor offshore este permisa, legislatie offshore moderna si scutire de la toate impozitele corporative cat si pe venituri.
Actionarii companiei offshore din Jafza Dubai vor vizita JAFZA pentru a semna documentele de constituire a companiei, sau alternativ, Imputernicirea pentru a incorpora o astfel de companie poate fi emisa pentru o persoana nominalizata, in acest caz imputernicirea urmand a fi semnata in prezenta unui notar si apoi legalizata de ambasada EAU si de Ministerul Afacerilor Externe al EAU.

Dubai

Informatii generale

Tipul entitatii

Societate de tip IBC

Timpul de inmatriculare a unei noi companii

3-4 saptamani

Impozit pe venit corporatist

 0 impozit pe profit, castiguri de capital sau pe alte forme de venituri

Raportari fiscale anuale

Nu trebuie completata nicio declaratie fiscala anuala

Restrictii privind Denumirea si Activitatea

Denumirea trebuie sa se termine cu „Limited”. Urmatoarele cuvinte si activitatile asociate acestora sunt interzise: Activitate bancara, Asigurari si Reasigurari.

Cerinte locale

Este necesara prezenta unui Agent inregistrat aprobat de autoritatile locale si a unui Sediu inregistrat asigurat de Agentul inregistrat.

Cerinte contabile

Nu

Capital minim

O companie offshore isi poate alege propriul capital minim. Recomandam 100 USD in Actiuni de 1 Euro.

Tipul actionarilor

Persoane fizice sau juridice

Directori / Actionari

Numarul minim de actionari

Minimum 1 (unu).

Sunt permisi actionarii corporatisti

Numarul minim de directori

Sunt necesari un minim de 2 director si un secretar

Directorii trebuie sa fie persoane fizice si nu persoane juridice

Necesitatea unui cetatean national

Nu

Costurile de incorporare a unui companii offshore in Dubai

Taxa de constituire

6.000  Euro

Introducere cont bancar

390  Euro

Impozit anual (incepand cu al 2-lea an)

3.000  Euro

Costuri optionale / suplimentare

2 directori nominali / an

1.200 Euro

Actionar nominal / an

 500 Euro

Certificat constatator (Certificate of Good Standing)

 400 Euro

Imputernicire (Power of Attorney)

 450 Euro

Apostila per document

 300 Euro

Taxe curier

 80 Euro