Belize

Belize - Prezentare generala - Companii offshore

Situata pe coasta Caraibelor din America Centrala, Belize este cunoascuta pentru stabilitatea politica si economica si sistemul juridic bazat pe dreptul comun englez si statutul local. Independenta din 1981, Belize este o jurisdictie offshore foarte convenabila pentru a face afaceri.

Compania offshore din Belize (IBC) este o companie cu raspundere limitata care nu plateste impozite si care nu se supune controlului valutar. Constituita in conformitate cu legile din Belize, compania offshore trebuie sa desfasoare toate activitatile generatoare de profit in afara tarii. De obicei, cele mai multe companii offshore din Belize sunt utilizate de catre persoane fizice cu venituri mari, pentru a-si inchiria si detine proprietati, pentru planificare imobiliara, optimizarea impozitelor platite cat si in combinatie cu trusturi si companii internationale pentru tranzactii trasfrontaliere. Cu un record remarcabil in ceea ce priveste pacea, democratia si stabilitatea, Belize este membru l Commonwealth-ului britanic, al Organizatiei Natinunilor Unite si al Miscarii de Nealiniere.


Procesul de infiintare a unei companii offshore este complet computerizat si modernizat. Registrul IBC din Belize poate realiza infiintarea companiei in termen de mai putin de o ora. Pentru ca costurile sa fi mentinute la un nivel minim, de asemenea nu exista cerinte privind capitalul minim, nu este necesara auditarea conturilor, nu se depun situatii anuale, nu exista cerinte pentru director sau secretar local si nici nu exista cerinte privind adunarile generale anuale.


Alte avantaje pe care le ofera utilizarea unei companii offshore infiintata in Belize sunt: flexibilitatea ( sunt necesari minim un director si un actioner); exista actiuni la purtator sau actiuni registrate cat si actiuni cu sau fara drept de vot; capitalul social poate sau nu sa fie valoare nominala; compania offshore poate desfasura orice activitate care este in conformitate cu legislatia din Belize, cu exceptia bancilor, asigurarilor, managementul trusturilor si a investitiilor collective, activitati care necesita licente speciale; compania offshore isi poate cumpara sau rascumpara propriile actiuni; confidentialitatea ( posibilitatea de a folosi directori si actionari nominali - singurul document public este Memorandum and Article of Incorporation); nu exista cerinte privind dezvaluirea publica sau depunerea contabilitatii anual; in Belize nu se dezvaluie secretul bancar sau informatiile financiare in temeiul niciunui accord de schimb de informatii catre orice terta parte pe motive de suspiciune de evaziune fiscala.

Belize

Informatii generale

Tip de entitate

Companie de afaceri Internationala (IBC)

Legislatia aplicabila

Common

Disponibilitate pentru firma fara activitate (shelf company)

Da

Timpul de inmatriculare

1 zi

Impozit corporativ

0

Acces la Tratate de evitare a dublei impuneri

Nu

Cerinte privind capitalul social sau echivalent

Moneda standard

US$

Monede premise

Toate

Capital social varsat minim

Nu exista cerinte minime

Capital social current autorizat

US$50,000

Directori

Numar minim

Unul

Director inregistrat local

Nu

Corporate Directors Permitted

Da

Documente oficiale accesibile public

Nu

Locatii pentru intalniri

Oriunde

Actionari

Numar minim

Unul

Documente oficiale accesibile public

Nu

Locatii pentru intalniri

Oriunde

Secretarul societatii

Inregistrat

Optional

Local sau calificat

Nu

Contabilitate

Obligatia de a intocmi documentatia

Da

Cerinte de audit

Nu

Obligatia de a depune conturile

No

Conturi accesibile public

Nu

Costuri de stat recurente

Taxe impozit/licenta minime anuale

US$100

Altele

Obligatia de depunere a declaratiei anuale de venit

Nu

Permiterea schimbarii domiciliului

Da

Costuri de infiintare socientate in Belize

Taxe de infiintare

790 Euro

Cont bancar

490 Euro

Impozit anuale(incepand cu anul 2)

690 Euro

Costuri optionale/aditionale

Director nominal/an

290 Euro

Actionar nominal/an

290 Euro

Certificat constatator

150 Euro

Imputernicire

150 Euro

Apostila/document

150 Euro

Stampila societatii

50 Euro

Taxe curier

80 Euro