Companie offshore - fundatie (protectia averii)

Companie offshore - Fundatie - Structura de protectie a averii

SITUATIE

Dl. John detine trei societati in tara lui de rezidenta. Aceste societati desfasoara diferite activitati in Romania si Italia. Detine de asemenea si trei proprietati imobiliare in tara sa de rezidenta, valorand peste 3 milioane de euro fiecare. Dl. John a luat mai multe imprumuri personale cu cativa ani in urma. In ultima vreme, el nu a mai reusit sa achite aceste imprumuturi, aflandu-se in prezent in risc de neindeplinire a obligatiilor financiare. Venitul lunar generat de proprietatile si companiile sale nu este suficient pentru acoperirea in intregime a costurilor, datorita situatiei actuale de pe piata. S-a gandit si sa vanda una din proprietati, dar pentru ca nu a reusit sa obtina un pret corect, se pare ca nu are nicio solutie pentru moment.
Prin urmare, el risca sa intre in procedura de executare silita si poate sa-si piarda toate proprietatile sau sa-si afecteze activitatea companiilor.


PROBLEMA:
Dl. John trebuie sa-si protejeze activele si activitatea societatii sale impotriva procedurii de executare silita si in acelasi timp sa-si plateasca datoria din venitul generat de chiriile pentru proprietati si profiturile societatii. In momentul in care piata isi va reveni, el va putea sa-si vanda una dintre proprietati la un pret corect, pentru a-si acoperi toate costurile financiare.

SOLUTIA:
In aceasta situatie, ii recomandam Dl. John o structura offshore eficienta pentru protectia averii sale cu risc si costuri minime, astfel incat orice amenintare de litigii daunatoare sa fie reduse considerabil.
Proprietatile detinute in prezent de Dl. John ar putea fi transferate fiecare unor companii offshore individuale (IBC-uri). Acest portofoliu cu proprietati ar putea fi structurat in asa fel incat sa minimizeze sau sa evite, in mod legal, orice impozite pe profit sau castiguri de capital. Este o optiune mai buna infiintarea de companii offshore individuale pentru fiecare proprietate in loc de una singura pentru toate proprietatile, pentru a va proteja activele si pentru a optimiza impozitul atunci cand vindeti una dintre proprietati.
De asemenea, vom incorpora o companie offshore pentru companiile locale, pentru a reduce sau elimina impozitul si pentru a il proteja impotriva oricaror viitoare litigii.
Deasupra societatii de tip IBC vom avea o Fundatie, pentru ca fundatiile offshore sunt tipuri de structuri cheie pentru protectia activelor cat si vehicule nepurtatoare de taxe in ceea ce priveste planificarea imoniliara. Am putea utiliza si un trust, insa fundatia are propria personalitate juridica si niciun proprietar legal. Fundatia poate fi imbinata cu succes cu companii offshore pentru a maximiza intimitatea, confidentialitatea afacerii si pentru protectia activelor cat si acumularea si administrarea averii. Utilizarea Fundatiei ii va oferi Dl. John urmatoarele avantaje:- El nu va fi proprietarul direct al companiilor offshore, ceea ce inseamna ca va fi mai protejat si mai putin vulnerabil fata de responsabilitati.

- Reglementarile fundatiei se bazeaza pe cele mai stricte principii legale de confidentialitate si protectia patrimoniului.
- Va fi creat un document numit Regulamentul Fundatiei, cunoscut si drept Dorintele Fundatiei. Acest document este foarte similar unui testament. In acest fel, Dl. John poate afirma legal ca el va fi unicul proprietar beneficiar al Fundatiei. In conformitate cu acest document, el poate transfera in mod legal toate activele familiei sale sau altei persoane, numindu-i drept beneficiari secundari.
In acest caz, Dl. John va fi Protectorul Fundatiei, dar nu si fondatorul acesteia. Fundatia constituie o entitate legala separata de cea a Fondatorului, activele sale fiind protejate de posibile viitoare litigii formulate impotriva Fondatorului.
Cu toate acestea, este o structura foarte comuna si utila de a avea o fundatie drept proprietar al unei corporatii offshore. Profitul corporatiei este transferat cu regularitate fundatiei, dar in cazul falimentului companiei, fundatia nu va fi deloc afectata.

NOTA:
In urmatorii doi ani piata imobiliarelor isi revine, iar John isi vinde una din proprietati la un pret convenabil. Datorita acestei scheme eficiente propuse, el va vinde una dintre IBC-urile care detine proprietatea ce se doreste a fi vanduta, optimizand astfel toate costurile fiscale ale tranzactiei cat si acoperindu-si toate datoriile.

Companie offshore si fundatie - protectia averii

IBC - Companie offshore
PI -   Proprietate imobiliara
SRL - Companie locala cu raspundere limitata