Trustul si serviciile fiduciare

Trustul si serviciile fiduciare - Companii offshore


O structura fiduciara poate ajuta la pastrarea averii dumneavoastra si va poate oferi o mai mare flexibilitate asupra administrarii si distribuirii activelor dumneavoastra. Un trust este stabilit atunci cand o persoana, cunoscuta drept Fondatorul, transfera active unui Administrator. Administratorul este obligat sa administreze activele trustului si este responsabil pentru gestionarea si distribuirea bunurilor in folosul beneficiarilor, in conformitate cu termenii mandatului. Trustul permite unei alte persoane sa administreze proprietea, aspect care poate fi util atunci cand administrarea unei proprietati necesita timp sau abilitati semnificative; ca in exemplu administrarii unor proprietati imobiliare, a unei afaceri comerciale, sau a unui portofoliu de investitii, etc. Administratorii administreaza activele in ordinea detaliata in actul trustului si respecta reglementarile prevazute de trust din tara in care este infiintat trustul.


Activele care sunt plasate intr-un trust sunt denumite Proprietatile trustului si pot include orice lucru care poate fi transferat pe cale legala, precum: bani, titluri de valoare, proprietati, barci, masini, antichitati, drepturi de autor, terenuri, fonduri de pensii si societati complete.
Efectul crearii unui trust offshore este de a transfera povara dreptului de proprietate asupra unui administrator, pastrand in acelasi timp beneficiul proprietatii in folosul beneficiarilor.


Serviciile pe care vi le putem oferi sunt dupa cum urmeaza:


- Infiintarea unui trust offshore
- Servicii de tutela si conexe
- Administrare si indrumare cu privire la trusturi
- Contabilitatea trustului si pastrarea unor registre de evidenta a activelor
- Raportare si completare documente, dupa caz

Tipuri de trusturi


Exista o selectie variata de tipuri de trusturi din care puteti alege, inclusiv de uzufruct, facultative, de acumulare si de intretinere, si asa mai departe. De multe ori, jurisdictiile utilizeaza diferite terminologii pentru a descrie tipurile de trusturi, precum si componentele trustului, ceea ce poate duce la confuzii.


Trustul beneficiarului (mostenitorului)


Intr-un trust al beneficiarului, creatorul trustului transfera activele catre trust pentru folosul beneficiarilor sai, aspect anume specificat in actul de constituire al trustului. Cu toate ca acest tip de trust poate fi de folos pentru protectia activelor si poate in scopuri fiscale de succesiune, intrucat exista unul sau mai multi beneficiari numiti in mod particular, acest tip de trust este complet inutil pentru planificarea fiscala si in scopuri de confidentialitate, in conditiile in care Autoritatile Fiscale din tara de rezidenta a beneficiarului vor lua in curand la cunostinta despre „mostenire".


Trusturi discretionare


Intr-un trust discretionar, beneficiarii nu au drepturi sau interese fixe asupra fondurilor fiduciare. Administratorul are dreptul de a numi beneficiarii care vor primi capitalul si veniturile trustului si de a hotara cat urmeaza sa primeasca fiecare beneficiar; Autoritatile Fiscale considera beneficiarii ca fiind proprietarii activelor si veniturilor din trust. Administratorul nu are drepturi depline. Acesta din urma poate distribui continutul trustului numai unor beneficiari dintr-o clasa desemnata, asa cum este stabilit in termenii contractului de fiducie. Intrucat niciun beneficiar nu este mentionat in mod specific in documentul trustului, autoritatile fiscale nu pot impozita niciun potential beneficiar, cu toate ca, teoretic, impozitul este datorat la primirea de catre un anume beneficiar a veniturilor din trust. Va vom oferi consiliere completa cu privire la asftel de structuri, inclusiv idei precum utilizarea de carduri de credit/debit pentru extragerea de bani inspre onshore de la un trust offshore.


Trusturi offshore pentru protectia activelor


Diferenta dintre un Trust Offshore pentru protectia activelor si un Trust Discretionar este faptul ca beneficiarii vor avea dreptul sa primeasca venit si capital de la trust, asa cum este detaliat in actul constituire a trustului. TOPA sunt in general utilizate ori de persoane fizice ori de persoane juridice pentru a-si mentine activele intr-o forma care le face de neatins de catre orice hotarare judecatoreasca impusa impotriva lor.

Structura si administrarea trustului


Componentele principale ale unui trust de orice tip sunt:


- Fondatorul/Mandatorul - persoana sau entitatea care formeaza trustul si care isi cedeaza activele intr-un trust
- Actul fiduciar/Actul de constituire a Trustului - este documentul fiduciar legal care contine toate permutarile si combinatiile cu privire la ceea ce trustul si Administratorii sai care il controleaza pot si nu pot face, tinand cont atat de dorintele Fondatorului cat si de legile jurisdictiei sub care este inscris trustul.
- Proprietatile din fiducie - activele pe care Fondatorul le plaseaza in trust. In functie de tipul trustului, activele fixe nu trebuiesc specificate in Actul fiduciar initial, dar pot fi adaugate mai tarziu.
- Fiduciarul/Administratorul - persoana, persoanele sau societatea desemnata si convenita de catre Fondator pentru a-i administra dorintele in conformitate cu Actul fiduciar. De regula, un Agent fiduciar profesionist din cadrul jurisdictiei trustului, Administratorul, detine controlul absolut asupra activelor trustului.
- Beneficiarul - este persoana/persoanele in beneficiul careia/carora Fondatorul doreste sa fie platite activele si venitul trustului, in conformitate cu conditiile dictate in Actul Fiduciar. In functie de tipul de trust, Beneficiarii nu trebuie sa fie specificati in Actul fiduciar, dar pot fi specificati Administratorilor in privat.
- Protectorul - Fondatorul poate numi o terta parte pentru a „supraveghea" un trust, pentru a se asigura ca Administratorul manipuleaza trustul conform dorintelor sale.
- Scrisoarea de recomandari/dorinte - Fondatorul poate redacta o Scrisoare de dorinte alaturi de Actul fiduciar, in care sunt enuntate exact actiunile pe care doreste ca Administratorul sa le adopte in functie de diferite seturi de circumstante. Aceasta scrisoare este complet privata intre Fondator si Administrator, si desi nu este obligatorie din punct de vedere legal, reprezinta un ghid excelent pentru Administrator, in special daca Fondatorul nu mai pastreaza legatura cu Administratorul pentru o perioada mai lunga de timp.