Fundatia

 

Fundatia - Companii offshore

Fundatiile offshore sunt structuri cheie pentru protectia activelor, planificarea fiscala si vehiculele neimpozabile. Fundatia offshore este foarte asemanatoare cu trustul offshore, dar are propria personalitate juridica si niciun proprietare legal. De curând, Fundatiile Offshore sunt mai raspândit utilizate si mai populare decât trusturile in scopuri de protectie a activelor.

Majoritatea fundatiilor sunt infiintate pentru protectia activelor fondatorilor si pentru avantaje fiscale. O Fundatie poate fi infiintata pe o perioada fixa sau nedeterminata de timp si poate fi utilizata in scopuri caritabile, comerciale sau familiale.

Fundatiile offshore pot fi utilizate in combinatie cu societati offshore pentru maximizarea intimitatii, confidentialitatii afacerii, pentru a proteja activele si pentru acumularea si administrarea averii.

Fundatiile offshore necesita un fondator care poate fi o persoana, un grup de persoane sau de corporatii. Fundatiile offshore sunt entitati legale de sine statatoare si pot incheia contracte, deschide conturi bancare si face afaceri oriunde in lume.

Infiintarea Fundatiilor offshore private in tari paradisuri fiscale este in mod deliberat simpla, cu cerinte minime administrative si de intretinere. Dupa infiintarea fundatiei, aceasta trebuie reinnoita ulterior in fiecare an, pentru a-si mentine conformitatea.

Odata infiintata, fundatia constituie o proprietate juridica separata de cea a Fondatorului, iar activele sale sunt protejate impotriva eventualelor reclamatii ulterioare formulate impotriva lui. Desi activele sunt retinute in cadrul Fundatiei, acestea pot fi protejate si impotriva revendicarilor care pot fi formulate impotriva beneficiarilor.

Fundatia nu este infiintata pentru a conduce afaceri. Este constituita in scopul gestionarii si protectiei propriilor active. Cu toate acestea, fundatia reprezinta o structura foarte comuna si utila pentru  a detine o companie offshore. Profitul companiei offshore este de regula transferat catre fundatie, dar in cazul unui faliment al societatii, fundatia nu va fi afectata in niciun fel.